Als je een veganist bent, is het vinden van een geschikt restaurant soms best een zoektocht. Gelukkig vind je tegenwoordig zowel in Nederland als in het buitenland steeds meer goede restaurants die plantaardige gerechten op de menukaart zetten. Maar wat als je in een onbekende stad bent en je graag een hapje wilt eten: hoe vind je dan snel een geschikt eettentje?

Er is hier een goede oplossing voor! Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die inspelen op deze vraag. Zij maken apps die zich specifiek richten op veganisten en vegetariërs die een hapje willen eten, maar graag eerst zien waar ze dit verantwoord kunnen doen. We delen graag een aantal tips, zodat je altijd ergens veganistisch kunt eten.

Happy Cow

Happy Cow is een app die je helpt om vegetarische en veganistische restaurants in 175 landen over de hele wereld te vinden. In de app van Happy Cow kun je zoeken op 100% vegan restaurants, vegetarische restaurants en restaurants met vegetarische opties. Daarmee kom je sneller op plekken waar andere apps je niet brengen. Zo zijn er zelfs specifieke eetkraampjes die op de app worden weergegeven.

Hoe werkt Happy Cow?

De app van Happy Cow werkt eenvoudig. Je kunt direct een aantal opties selecteren en je locatie aanzetten. Binnen enkele minuten kun je naar veganistische of vegetarische eetgelegenheden zoeken. De resultaten bestaan vervolgens uit een lijst van restaurants die binnen je criteria vallen. Je ziet de afstand vanaf je locatie en een prijsindicatie. Je kunt op het restaurant klikken om nog uitgebreidere informatie te krijgen. Denk hierbij aan foto’s, reviews en een menukaart. 

Vegan Maps

Met meer dan 10.000 restaurants en cafés in 150 verschillende landen heeft ook Vegan Maps genoeg opties te bieden. Met behulp van een database van uitsluitend veganistische horeca, streven ze ernaar dat gebruikers nooit meer in een restaurant terecht komen dat vlees serveert. Vegan Maps gaat zelfs een stap verder door meldingen te sturen over nieuwe eetgelegenheden in de omgeving en gebruikers volledige toegang te geven tot een index van veganistische spots over de hele wereld. Je kunt je favoriete plekken bewaren, recensies bekijken en ook je eigen ervaringen delen. 

Restauplant

Tot slot nog een andere app, die voor nu te gebruiken is in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht: Restauplant. RestauPlant is een zoekmachine waarin nu al meer dan 200 restaurants opgenomen zijn. Er zijn plannen om op korte termijn uit te breiden naar andere grote steden. Het streven is om aan het einde van het jaar alle grote steden in Nederland in kaart te hebben gebracht. Bij de zoekresultaten zie je heel duidelijk een omschrijving van de horecagelegenheid en wat het aanbod is voor vegetariërs en veganisten.  Je kunt ook zelf een bijdrage doen aan Restauplant. Door je aan te melden bij de community, kun je reviews achterlaten die uiteraard weer handig zijn voor andere gebruikers.

Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen in je zoektocht naar vegan restaurants. Smakelijk eten!