Yay! De horeca is sinds een tijdje weer open. Een uitgelezen kans om deze leuke vegan restaurants eens uit te proberen. Vind je het thuis niet zo moeilijk om plantaardig te eten, maar is het een uitdaging wanneer je buiten de deur bent? Bij deze restaurants is vegan eten echt niet moeilijk. Zelfs je vleesliefhebbende vrienden zullen hier genieten! Laat het ons vooral weten als je bij een van deze vegan restaurants in Amsterdam bent geweest. Perfect om te combineren met een gezellig dagje uit.

Vegan restaurants Amsterdam

De Veganees

Bij deze nieuwe hotspot serveren ze niet alleen vegan eten, maar hebben ze ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit zie je terug in het interieur én de gerechten die allemaal geïnspireerd zijn op smaken uit Azië. Het is hier zo gezellig en kleurrijk! En niet te vergeten: het eten is heerlijk.

Vegan Sushi Bar

Deze vegan sushi bar heeft inmiddels al twee locaties in Amsterdam. Je eet er onder andere veganistische sushi met ‘zalm’. En echt, deze sushi is misschien nog wel lekkerder dan de niet-vegan variant. You should try it yourself!

Flower Burger

Een goede vegan burgertent kon natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De Vegan Junk Food Bar heeft er een concurrent bij: de burgers van Flower Burger zijn misschien wel de kleurrijkste van de stad. Deze nieuwe hotspot in de Negen Straatjes is bovendien helemaal gericht op de plantaardige keuken.

De Waaghals

De Waaghals is een vegan restaurant in Amsterdam waarbij de menukaart er elke maand weer anders uit ziet. Dit restaurant is ideaal als je wat meer wilt uitpakken. Ze serveren een 3- of 4-gangen verrassingsmenu met gerechten die zijn geïnspireerd op keukens over de hele wereld. Alle gerechten kunnen ze vegetarisch of veganistisch maken.

Bonboon

Bij Bonboon op de Oostelijke eilanden kun je terecht voor een driegangenmenu, waarbij je bij elke gang keuze hebt uit drie gerechten. Op de menukaart staan onder andere gerechten zoals een zoete aardappelsoep, Midden-Oosterse aubergine of als dessert een tiramisu.

Mr. Stacks

Op zoek naar een goede brunch spot en ben je gek op pannenkoeken? Goed nieuws! Bij deze hotspot in de Pijp eet je de lekkerste vegan pancakes. Ze hebben zoete en hartige pannenkoeken, maar ook salades en andere lekkernijen. Tip: Bestel bij je pancakes een Bubble Tea!

Mana Mana

Mana Mana is een klein Israëlisch restaurant waar je heel erg goed veganistisch kunt eten. De kaart is grotendeels vega en vegan. Falafel, hummus, polenta, tahin, kom maar door! Ze hebben twee locaties, eentje in Amsterdam West en één in de Pijp.

Mr. en Ms. Watson

Dat veganistisch eten alles behalve saai is bewijst Mr. & Mrs. Watson wel weer. Ze serveren vegan comfort food met een culinaire twist. Een tipje van de sluier: denk aan gerechten zoals frittata tatin, pulled no-pork, appel-salie worstjes, sinaasappelsoep en een niet te versmaden vegan cheesecake. Yummy!