Weet je niet waar je moet beginnen bij het volgen van een vegan voedingspatroon? Wij gaan je helpen! Lees snel verder en misschien doe jij binnenkort wel mee aan een vegan food challenge.

Vegan food

De laatste jaren is er steeds meer vegan food in de supermarkten en restaurants te vinden. De schappen met vleesvervangers en plantaardige zuivel worden steeds groter en ook op de menu’s in restaurants vind je steeds vaker vegan opties. Vegan food is populair! Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar een plantaardig eetpatroon en zou je het ook wel eens willen proberen? Doe dan mee aan een vegan challenge! Dit is een toegankelijke manier om kennis te maken met een plantaardige voedingspatroon. Je kunt even kijken hoe je lichaam reageert op plantaardige voeding en je leert meer over het kopen van plantaardige producten en het bereiden van vegan recepten.

Vegan challenge

Bij een vegan challenge word je uitgedaagd om een bepaalde periode veganistisch te eten. Een goede manier om een vegan challenge te doen is bijvoorbeeld bij De VeganChallenge.

Bij het initiatief De VeganChallenge helpen ze je om te beginnen met veganistisch eten. Je gaat proberen om een maand lang veganistisch te eten. Wanneer je je aanmeldt op de website ontvang je tijdens de challenge dagelijks een mail met informatie, tips en recepten. Op die manier blijf je gemotiveerd en kun je daarnaast ook terecht met vragen. Je kunt deze challenge starten op elke dag van het jaar en meedoen is gratis. Daarnaast zijn de recepten eenvoudig te bereiden en kun je vrijwel alle producten in de supermarkt vinden.

Of je na de challenge veganistisch blijft eten is natuurlijk aan jou, wat jij fijn vindt! Je kunt ook een paar dagen per week veganistisch gaan eten of bepaalde dierlijke producten die je vaak gebruikt vervangen voor plantaardige. Doe je mee?!