Ben je een veganist en houd je van reizen? Dan is deze blog voor jou! Want het kan soms best een uitdaging zijn om als veganist op pad te gaan. Op de meeste bestemmingen vind je wel een aantal veganistische opties, maar het is fijn om goed voorbereid op stap te gaan. Maak een plan vooraf en denk goed na over waar je heen wilt. Dit maakt het eenvoudiger om veganistisch vriendelijke opties te vinden tijdens je reis.

Met deze tips maak je als veganist reizen minder stressvol, veiliger en plezieriger!

Houd rekening met culturele verschillen

Houd tijdens je reis rekening met lokale gebruiken en culturele verschillen. Elke bestemming heeft zijn eigen manieren en concepten van veganisme en op sommige plekken wordt veganisme minder goed begrepen dan in andere. Probeer daarom een compromis te vinden dat werkt.

Oefen de lokale taal

Het is handig om in de plaatselijke taal te kunnen overbrengen dat je veganist bent. Stel daarom vooraf een aantal sleutelzinnen voor jezelf op, zodat je die altijd kunt gebruiken als je jouw dieetwensen wilt delen met anderen.

Gebruik handige apps

Om vegan restaurants en café’s te vinden, kun je gebruik maken van handige vegan apps. Populaire apps zijn bijvoorbeeld: Happy Cow of Veggie Places.

Zoek een accommodatie met een keuken

Als je voor een langere periode op reis bent, kun je kijken naar een accommodatie met een eigen keuken. Zo kun je af en toe je eigen maaltijden klaarmaken. Op deze manier weet je zeker dat je vegan kunt koken. En zelf koken is af en toe best fijn en leuk!

Neem altijd vegan snacks mee

Af en toe zal een maaltijd tegenvallen of niet naar je smaak zijn. Neem daarom altijd veganistische snacks mee als je op pad gaat. Met een paar vegan snacks zoals eiwitrepen, noten en (gedroogd) fruit zit je altijd goed!

Doe van tevoren research

Neem een veganistische reisgids mee of doe je eigen onderzoek, voordat je naar de bestemming afreist. Dit zal je helpen veganistische restaurants en cafés te vinden op je bestemming.

Kortom: reizen als veganist is fantastisch, het vraagt misschien alleen iets meer voorbereiding! We hopen dat deze tips de voorbereiding van je reis iets makkelijker maakt. Veel plezier op je volgende reis!