Ben je net begonnen met veganistisch eten? Of ben je op zoek naar inspiratie voor jouw vegan lifestyle? Dan is deze blog voor jou! Wij zijn op zoek gegaan naar de handigste en leukste apps voor vegans of mensen die vaker vegan willen eten. In het begin kan het namelijk best overweldigend en lastig zijn om een vegan dieet te volgen en nieuwe inspiratie is altijd fijn! De onderstaande apps maken het een stuk makkelijker om vegan te eten en kunnen je goed helpen bij een vegan lifestyle.

Handige vegan apps

Daily Dozen

De app Daily Dozen laat zien welke verschillende groepen voeding je zou moeten eten op een dag wanneer je vegan bent. Zo kun je goed bijhouden of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Als beginnend veganist is deze app fijn om meer te leren over de voedingsstoffen die je binnen moet krijgen om een gezond voedingspatroon te creëren.

Soosee

Met Soosee is het mogelijk om ingrediëntenlijsten van producten te scannen zodat je kunt zien of het product vegan is. Dit is namelijk soms best lastig te zien, omdat er verschillende woorden worden gebruikt voor dierlijke ingrediënten. Ook kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er e-nummers in een product zitten die dierlijk zijn. Soosee biedt hiervoor een goede oplossing! De app is beschikbaar in verschillende talen dus ook in het buitenland is deze app een uitkomst.

Happy Cow

Ben je op vakantie of ben je benieuwd of er vegan restaurants zijn in jouw omgeving? Download dan de app Happy Cow! In deze app vind je alle vegan en vegetarische restaurants bij jou in de buurt. Is je gezelschap niet vegan of vega? De app geeft ook opties voor restaurants met vega/vegan opties. Daarnaast kun je ook restaurants beoordelen en recensies lezen van andere app-gebruikers.

Vegan Amino

Heb je in jouw omgeving geen of weinig mensen die een veganistische levensstijl volgen? Op de app Vegan Amino kun je in contact komen met andere veganisten. Zo kun je alsnog ervaringen en tips uitwisselen over het volgen van een vegan dieet.

Vegaholic

Houd jij wel van een alcoholisch drankje op zijn tijd? Dan is de app Vegaholic echt iets voor jou. Tijdens een avondje uit kan het best lastig zijn om een vegan drankje te bestellen. Met deze app kun je meteen checken of het vegan is! Zoek op de merknaam en je ziet meteen of het drankje vrij is van dierlijke producten.

Green Kitchen

Deze app is voor iedereen die dol is op groenten of er meer van wilt eten! In de app vind je veel vernieuwende en gezonde recepten met groenten. Het is eigenlijk een vegan kookboek maar dan in een app.

Cruelty Cutter

Tot slot een app die van pas komt bij het kopen van vegan huishoud- of lifestyle artikelen. De app Cruelty Cutter kan barcodes van producten scannen en geeft vervolgens aan of het gemaakt is zonder dierenleed. Super handig voor bijvoorbeeld schoonmaakproducten of cosmetica.

Ken jij nog een app die handig is wanneer je een veganistische levensstijl hebt? Laat het ons weten! Dan voegen we de app toe aan de lijst.