Voor het volgen van een vegan lifestyle, laten wij ons graag inspireren door verschillende vegan lifestyle blogs. Deze staan vol informatie, motivatie en inspiratie over het leven als een veganist. Denk hierbij aan recepten en voedingstips, maar ook persoonlijke verhalen of feitjes over vegan leven die je nog niet weet. In deze blog deel ik een aantal websites die mij inspireren en die ik regelmatig bezoek. Hopelijk zijn ze net zo inspirerend voor jou!

Inspirerende vegan blogs

De Groene Meisjes

Een van de grootste vegan blogs in Nederland is De Groene Meisjes. Merel schrijft hierop veel inspirerende en vaak ook persoonlijke verhalen. Ze laat je nadenken over bepaalde zaken, geeft veel interessante info en schrijft en maakt ook nog eens de lekkerste vegan recepten. Zo bereid ik regelmatig haar vegan moussaka. In het voorjaar komt ook haar boek ‘Vegan voor iedereen‘ uit, die ik sowieso ga lezen!

Lisa Goes Vegan 

Een andere inspirerende vrouw is Lisa Goes Vegan. Ik volg haar vooral op Instagram, waar ze zich vol passie inzet tegen dierenleed en voor een vegan lifestyle. Op haar website vind je super veel toegankelijke informatie over vegan ontdekkingen, recepten en hotspots.

Gewoon Vegan

Op Gewoon Vegan delen David en Martine nieuwe vegan producten die op dit moment in de winkels liggen. Op die manier willen ze laten zien dat er van heel veel producten ook een fijne vegan variant is. Ik kijk af en toe even op de site of er producten bij zitten die ik vaak koop. Super handig!

The Vegan Effect 

The Vegan Effect is het persoonlijke blog van Quirine. Ze blogt niet alleen over plantaardige voeding maar ook over vegan kleding, cosmetica en restaurants. Daarnaast geeft ze tips over hoe je sociaal gezien gemotiveerd blijft als vegan in een omgeving die dat niet is. Van alles wat dus!

Wat Eet Je Dan Wel 

De naam zegt het al: Suzanne werd toen ze veganist werd vaak de vraag gesteld: ‘Wat eet je dan wel?’. Nou heel veel lekkere dingen en die vind je allemaal op haar website! Het is een mix van nieuwe producten, recepten en persoonlijke blogs. Een tip is haar serie blogs over ‘Van vegetariër naar veganist’, waarin ze je goede tips en motivatie geeft voor deze verandering.

Veggie Reporter

Miriam, oftewel The Veggie Reporter, heeft ontzettend veel vegan tips en ik volg haar dan ook graag op Instagram. Daarnaast heeft ze een fijne website waar veel recepten staan uitgeschreven. Ook verzamelt ze elke week de vegan aanbiedingen in de Nederlandse supermarkten, ideaal toch?!

Vegan Travel Life 

Tot slot een vegan reisblog. Iedereen weet dat het op reis altijd nog nét ietsje lastiger kan zijn om vegan te eten. Danique van Vegan Travel Life heeft hier goede tips voor en laat zien dat vegan eten in het buitenland niet per sé moeilijk hoeft te zijn. Als digital nomad lees ik regelmatig fijne tips op haar website.

Wat is jouw favoriete vegan blog? Deel deze met ons!