De vegan lifestyle wordt steeds populairder. Veel mensen kiezen voor deze levensstijl waarbij er meer bewustwording komt rondom de ecologische en ethische implicaties van voedselkeuzes. Kortom, veganisme wordt steeds meer mainstream.

Toch is veganisme ook een complex onderwerp. Het wordt vaak verkeerd begrepen en er zijn veel misvattingen. Het kan lastig zijn om de overstap naar deze manier van leven te maken. Om diegene die meer willen weten over veganisme te helpen of willen weten hoe te beginnen met deze levensstijl, zijn er een eindeloze hoeveelheid aan bronnen beschikbaar. In deze blogpost gaan we door wat bronnen heen, zoals documentaires en boeken die een diepgaande kijk geven op veganisme.

Documentairs over veganisme

Cowspiracy, Forks over Knives en Earthlings zijn drie documentaires die een goed beeld geven van de veganistische lifestyle. Cowspiracy gaat over milieu, veeteelt en duurzaamheid. Forks over Knives gaat over de rol van voeding wat betreft gezondheid en aandoeningen. Earthlings laat de manieren zien waarop dieren worden gebruikt en misbruikt.

Boeken over veganisme

Naast documentaires zijn er ook veel boeken gepubliceerd over veganisme. Onder andere De China-study (Thomas Colin Campbell), het Oh She Glows kookboek (Angela Liddon) en Eating Animals (Jonathan Safron Foer) zijn goede boeken om mee te beginnen.

Websites over veganisme

We begrijpen dat een documentaire of een boek best wat tijd kost en dat je misschien behoefte hebt aan een beknoptere manier om meer te leren over veganisme. Er zijn gelukkig ook veel online artikelen beschikbaar. Neem eens een kijkje op de volgende websites:

  1. Plant based news: https://plantbasednews.org/
  2. Vegan Life: https://www.veganfoodandliving.com/
  3. VegNews: https://vegnews.com/vegan-news

We hopen dat je de boekaanbevelingen, documentaires en artikelen nuttig vond. Laat in de reacties weten welke bronnen jij van plan bent te gebruiken!