Vegan eten wordt steeds populairder en er komen dan ook steeds meer vegan restaurants. Daar worden wij heel blij van! In veel van deze vegan restaurants zijn ze super creatief en eet je gerechten die ook niet-vegans vaak heel lekker vinden. Wij krijgen er ook weer de nodige inspiratie van wanneer het gaat om het proberen van nieuwe producten of kooktechnieken. In deze blog delen wij onze 8 favoriete vegan restaurants in Nederland met je.

Onze favoriete vegan restaurants in Nederland

Meatless District

Een van onze favoriete vegan restaurants in Amsterdam is Meatless District. Het is heel populair dus reserveer voor de zekerheid een tafeltje. De menu kaart loopt uiteen van burgers, tot vietnamees en lasagne. Daarnaast hebben ze een fantastisch vegan kaasplankje en is ook alle wijn die ze serveren vegan.

Konijnenvoer

Dit restaurant in Arnhem begon als pop-up maar is inmiddels een vast concept in de stad. Het menu is Italiaans en ongelooflijk lekker. Daarnaast is Konijnenvoer meer dan alleen een restaurant. Zo zijn er maandelijks wisselende exposities en is er regelmatig een muziek, dans of theateract.

Vegan Junkfood Bar

Zin in een vette hap? Dan is de Vegan Junkfood Bar the place to be. Hier eet je vega bitterballen, burgers en nuggets die niet van het origineel zijn te onderscheiden. Ook hebben ze fantastische frietjes en een variatie op de kapsalon. Ook voor late night snacks kun je hier terecht want ze zijn tot 01:00 open. Je vindt de Vegan Junkfood Bar is Amsterdam, Rotterdam én sinds kort ook in Barcelona.

ANAT

Dit schattige eettentje in Groningen is helaas niet open voor diner maar je kunt er wel heerlijk ontbijten en lunchen. Denk aan lekker sapjes, soepen en salades, allemaal plantaardig en ook nog eens grotendeels biologisch en suikervrij.

Hagedis

In Den Haag vind je het biologische restaurant Hagedis, waar ze vegetarisch en veganistisch koken. Het zit in een monumentaal schoolgebouw wat een fijne, ongedwongen en unieke sfeer geeft. Je eet hier een seizoensgebonden drie-gangen menu voor €20,00. Niet verkeerd toch?

Mama Gaia

Onlangs geopend is vegan restaurant Mama Gaia in Haarlem. Een plek, zoals als ze zelf zeggen, waar aandacht voor jezelf, de natuur en jouw omgeving centraal staat. Naast een wisselend plantaardige menu, is hier veel aandacht en inspiratie voor een vegan lifestyle.

Oproer

Oproer is naast een vegan en biologisch restaurant ook een bierbrouwerij en dat zorgt voor heerlijke experimentele biertjes. Ben je meer een wijn- of koffieliefhebber? Ze schenken hier ook natuurwijn en bijzondere koffie’s. Een toffe plek!

Aloha Bar

Nog zo’n toffe plek is Aloha Bar in Rotterdam. Op het menu staan allerlei gerechten en drankjes uit de lokale omgeving en het seizoen. Hun motto is dan ook low waste en slow food. Ze zijn hier mega creatief en dat is super leuk om te zien én om te proeven.

Wat is jouw favoriete vegan restaurant in Nederland?