Wanneer je een plantaardig dieet gaat volgen, kun je niet genoeg inspiratie verzamelen. We helpen je graag een handje met dit ontbijtrecept. Houd jij van een snel en makkelijk ontbijt, dat ook gezond en lekker is? Dan is dit recept voor jou! Deze vegan chocolade havermout is vullend, gezond en ook nog eens heel lekker. Havermout kun je eindeloos variëren. Bereid het daarom vooral met toppings die jij lekker vindt. Lees verder voor het vegan recept.

Ingrediënten

– 1/2 kopje havermout
– 1/2 kopje plantaardige melk (haver-, kokos- of amandelmelk, wat je voorkeur heeft)
– 1 theelepel cacaopoeder
– 1 theelepel kokossuiker (je kunt hiervoor ook ahornsiroop of honing gebruiken)
– 1 theelepel amandelboter of pindakaas
– Een beetje kaneel
– Een snufje zeezout
– Je favoriete toppings

Bereidingswijze vegan recept

Meng alle ingrediënten, behalve de toppings, in een pannetje op laag vuur. Roer af en toe langzaam door de pap om de perfecte textuur te krijgen. Is er nog een beetje meer melk of havermout nodig? Voeg het dan gerust toe. Na ongeveer 5 minuten is je havermoutpap al klaar!

Giet de havermoutpap in een kom en bestrooi met de toppings naar keuze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruit zoals banaan, bosbessen of kiwi, maar ook noten, pitten en zaden, plantaardige yoghurt of cacao nibs zijn heerlijk in combinatie met de havermout.

Geniet ervan!