Chlorella is een van de meest voedzame superfoods ter wereld. Het supplement is klein, maar de voedingswaarde des te groter. Chlorella is rijk aan vitamines (o.a. B12) en mineralen (o.a. ijzer en magnesium), eiwitten, antioxidanten, chlorofyl en meer. In deze blog lees je meer over dit unieke supplement.

Wat is chlorella?

Chlorella is een zoetwateralg uit de familie van de chlorellaceae. Het wordt steeds vaker als supplement gebruikt vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. Onderstaand vind je de belangrijkste invloeden van chlorella op je gezondheid:

– Het versterkt je immuunsysteem.
– Het heeft beschermende effecten en helpt zo ziekte, infectie en overbelasting te voorkomen.
– Het geeft ook een sterke ijzerboost, wat belangrijk is voor vegetariërs en veganisten. IJzer is essentieel voor de zuurstoftoevoer door het lichaam en het verminderen van vermoeidheid.
– De antioxidanten en fytonutriënten helpen je bij het ontgiften van schadelijke stoffen die zich in het lichaam ophopen.

Chlorella is dus rijk aan vitamines, mineralen en fytonutriënten. Het heeft een gunstige invloed op je immuunsysteem en zorgt voor natuurlijk herstel. Bovendien is het dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl in staat om schadelijke stoffen in het lichaam te ontgiften.

Waarom Nederlandse supplementen?

Er zijn veel verschillende merken waar je supplementen kunt kopen. De meeste supplementen van de supermarkt of drogisterij zijn echter niet altijd van goede kwaliteit of bevatten dierlijke bestanddelen. Om die reden kopen wij onze supplementen graag bij Plent, al hun producten zijn vegan, zonder kunstmatige toevoegingen en van goede kwaliteit.

Daarnaast komen de chlorella supplementen van Plent uit Nederland en worden deze geproduceerd in gecontroleerde laboratoriumomstandigheden, waarbij alle factoren die vervuiling kunnen veroorzaken zijn uitgesloten. Om chlorella een bio-certificaat te geven, moet deze namelijk worden gekweekt in open water waardoor vervuiling vanuit de lucht en bijvoorbeeld vogels een mogelijkheid is. Bij de chlorella van Plent is dit dus helemaal in orde!

Gebruik jij nog geen supplementen als aanvulling op je veganistische dieet? Bestel deze dan bij Plent. Ik mag jullie een korting geven van 10%. Vul de code BESTEVEGAN10 in op hun website om de code te verzilveren.