Hoewel een veganistisch dieet veel voordelen heeft, is het soms wel nodig om een aantal supplementen toe te voegen aan je dieet. Er zijn een paar vitaminen en mineralen die niet uit een plantaardig dieet kunnen worden gehaald. Bij het kopen van supplementen is het belangrijk dat je supplementen kiest van goede kwaliteit. De meeste supplementen van de supermarkt of drogisterij zijn doorgaans niet van goede kwaliteit of bevatten dierlijke bestanddelen. Om die reden kopen wij onze supplementen graag bij Vitakruid, al hun producten zijn vegan en van goede kwaliteit.

Het belang van omega-3

Een van de supplementen die goed is om te nemen als je een plantaardig dieet volgt is vegan omega-3. Dit is een algenolie die rijk is aan de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Aangezien ons lichaam EPA en DHA niet zelf kan aanmaken, is een supplement een goede oplossing voor vegans om voldoende omega-3 binnen te krijgen.

Hoe draagt ​​het bij aan mijn gezondheid?

Omega-3 is rijk aan EPA en DHA, maar wat doen deze stoffen eigenlijk precies? EPA staat voor eicosapentaeenzuur en helpt je lichaam om lokale ontstekingsreacties aan te pakken. Daarnaast draagt het ​​bij aan een normale vetzuurconcentratie en verbetert het je stemming.

DHA is een afkorting voor docosahexaeenzuur. DHA is opgenomen in onze celmembranen die voor structuur en functie zorgen. Het ondersteunt de hersenfunctie en de gezondheid van onze ogen. Daarnaast is DHA noodzakelijk voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, om de ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus te ondersteunen.

Goede eigenschappen van omega-3

Omega-3 heeft dus meerdere goede eigenschappen:

  • Ontstekingsremmende werking
  • Verbetering van de hersenfunctie en -ontwikkeling
    Het is wetenschappelijk aangetoond dat de inname van omega-3-vetzuren beschermt tegen cognitieve achteruitgang bij volwassenen. Ook is aangetoond dat een verbetering van de DHA-voeding van de moeder het risico op een slechte visuele ontwikkeling van het kind vermindert.
  • Omega-3-vetzuren verbeteren de eiwitsynthese
    Dit is het proces waarbij spieren worden opgebouwd uit de bouwstenen (aminozuren) van ons lichaam.
  • Het zorgt voor een verbeterde stemming en een vermindering van angst.

Bij Beste Vegan Producten vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan onze gezondheid. Als je vragen hebt over dit onderwerp, laat het ons dan gerust weten!

Voor supplementen van hoge kwaliteit kun je terecht bij Vitakruid. Met de code ORTHOSOPHIE krijg je 10% korting in hun webshop.