Wist je dat een veganistisch dieet verschillende voordelen heeft voor je gezondheid? Van je gemoedstoestand tot aan je immuunsysteem. Daarnaast is het ook de beste keuze wat betreft voeding wanneer je kijkt naar het welzijn van onze aarde. In deze blog vind je een aantal van de voordelen die dit type dieet ons geven.

Voordelen veganistisch dieet

Verbetering van onze gemoedstoestand

Een veganistische levensstijl kan zorgen voor een betere gemoedstoestand. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er verhoudingsgewijs minder vaak een depressie voorkomt bij mensen als ze een veganistisch dieet volgen, dan als ze veel vlees eten. 

Het voorkomt ziekte

Gezien het feit dat een veganistisch dieet minder verzadigde vetten bevat, kan worden geconcludeerd dat dit dieet het risico op hart- en vaatziekten verkleint. Ook laat data ons zien dat mensen met een veganistische leefstijl minder vaak ziek zijn dan mensen die het moderne westerse dieet volgen. 

Waarom? Een veganistisch dieet bevat meer vezels, antioxidanten en fytonutriënten. Ook komen ziekten die door voedsel, bacteriën of parasieten worden overgedragen vaker voor in vlees of zeevruchten dan in groenten. Daarnaast eten veganisten normaal gesproken minder bewerkte voedingsmiddelen. 

Het vermindert migraine

In sommige gevallen is migraine gerelateerd aan onze voeding. Door veganistisch en biologisch te eten, wordt de kans op trigger-migraine verkleind. Dit komt doordat het eten zuiverder is en vrij van onwenselijke stoffen. Als je vaak last hebt van migraine, is een veganistisch dieet dus het proberen waard.

Een langer en gezonder leven

Verschillende onderzoeken ondersteunen dat mensen met een veganistische leefstijl langer en gezonder leven in vergelijking met mensen die vlees eten. We kunnen concluderen dat veganisme naast voordelen voor de aarde, ook bijdraagt aan je eigen gezondheid. Het is mogelijk dat de verandering naar een veganistisch dieet lastig kan zijn, dus we raden je aan om met kleine stapjes te beginnen. Zo bereik je uiteindelijk vanzelf een gezond en vegan leven!

Benieuwd welke vegan producten er allemaal te vinden zijn? Neem dan een kijkje in onze webshop!