Ben jij geïnteresseerd in beleggen? Maar wil je zeker weten dat je dit op een zo duurzaam mogelijke manier doet? Lees dan verder! In deze blog vertellen wij je meer over wat duurzaam beleggen inhoudt, waar je op moet letten en hoe je dit het beste kunt doen.

Wat is duurzaam beleggen?

Bij duurzaam beleggen, wat ook wel groen beleggen wordt genoemd, beleg je in projecten die zich bezighouden met het verbeteren, beschermen en behoud van de natuur. Je draagt met dit soort beleggingen dus bij aan een betere en milieuvriendelijke wereld. Zo beleg je met duurzame beleggingen bijvoorbeeld in groene projecten zoals groene energie, de aanleg van bossen of duurzame bouw door middel van aandelen of obligaties in duurzame bedrijven, de overheid of non-profitorganisaties.

Belastingvoordeel groen beleggen

Een fijn bijkomend voordeel van groen beleggen is dat er in Nederland een belastingvoordeel voor geldt. Je hoeft bij groene beleggingen alleen belasting te betalen als de waarde van de beleggingen boven een bepaald bedrag uitkomen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van jouw situatie en het jaar. Je betaalt vervolgens belasting over het verschil tussen het bedrag van de vrijstelling en de waarde van jouw beleggingen. Daarnaast geldt er voor groene beleggingen ook nog een heffingskorting van 0,7% van het bedrag van de vrijstelling. Groen beleggen biedt dus veel voordelen!

Beginnen met beleggen

Wil jij graag beginnen met duurzaam beleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Er zijn verschillende initiatieven waar je eenvoudig kunt starten met groen beleggen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Peaks, Semmie of BUX Zero en kijk wat jou het meeste aanspreekt. Bij die laatste kun je commissievrij beleggen, wat het aantrekkelijk maakt voor beginners. Als je hier klikt, een account aanmaakt en een bedrag stort, krijg je meteen een gratis aandeel!