Houd je van koken maar heb je soms weinig inspiratie? Of wil je beginnen met een vegan voedingspatroon, maar weet je niet goed waar te beginnen? In deze blog delen wij 3 simpele vegan recepten met je!
Simpele vegan recepten
Gnocchi met truffel
Het eerst recept komt uit Italië. Italiaans eten is wat ons betreft altijd goed! En vaker vegan dan je misschien zou verwachten. Dit recept met truffel klinkt misschien ingewikkeld, maar is dat allesbehalve!
Ingrediënten
- 1 pak gnocchi
- 1 witte ui
- 3 knoflooktenen
- 1 bak champignons
- handje salie
- 3 takjes rozemarijn
- 3 handjes walnoten
- 3 tl truffeltapenade
- plantaardige room
- rucola
Zet water op in een kookpan. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflook en champignons in stukjes. Bak deze met olijfolie een pan. Voeg de salie en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Kook de gnocchi in de pan en wacht tot ze boven komen drijven. Doe de gnocchi bij de groenten en voeg de truffeltapenade, room en walnoten toe. Roer goed door en laat even staan op laag vuur. Maak de borden op met rucola en voeg de gnocchi toe aan de borden. Eet smakelijk!
Vegan rendang
Mocht je van de Indonesische keuken houden, dan is dit recept iets voor jou. Want deze vegan rendang is minstens net zo lekker als het origineel. Je vervangt hierbij het vlees door de vleesvervanger jackfruit, een tropische vrucht met een vlezige structuur.
Ingrediënten
- 1 blik jackfruit
- 2 grote tenen knoflook
- 1 witte ui
- 1 zakje rendang boemboe
- 1 el komijn
- 1 stengel citroengras
- 10 gram eekhoorntjesbrood
- 50 gram geraspte kokos
- 1 blik kokosmelk
- scheutje ketjap
- olijfolie
Spoel de jackfruit af in een zeef en prik de stukjes uiteen, zodat je lange slierten jackfruit krijgt. Snipper vervolgens de ui en snijdt de knoflook in dunne plakjes. Bak dit aan in een pan met wat olijfolie. Voeg het zakje met de boemboe toe, samen met de komijn en het citroengras. Bak dit mengsel een paar minuten aan zodat de smaken goed vrij komen en het lekker gaat ruiken. Wanneer dit het geval is, kun je de jackfruit, het eekhoorntjesbrood en de kokosmelk toevoegen.
Roer goed door en voeg ook nog 200 ml water toe. Laat dit ongeveer een half uur staan op laag vuur en de deksel op de pan. Voeg daarna de ketjap toe en laat nogmaals een half uur koken maar dan zonder deksel. Rooster 5 minuten van tevoren de kokos in een droge pan tot het een beetje bruin wordt. Voeg dit toe aan de rendang voordat je het wilt gaan opdienen. Eet smakelijk!
Tempeh bowl met quinoa
Tot slot een recept voor een bowl. We love bowls! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is gezond een makkelijk om te maken! Een van onze favorieten is deze tempeh bowl met quinoa. Je kunt de tempeh echter ook vervangen door tofu of de quinoa door zilvervliesrijst of couscous. Als dressing kun je tahin gebruiken, maar ook siracha- of wasabi-mayonaise.
Ingrediënten
- 1 groot stuk tempeh
- quinoa
- mango
- geraspte wortel
- 2 stengels lente-ui
- 1 avocado
- bakje taugé
- edamame boontjes
- een paar radijsjes
- verse koriander
- een scheutje sojasaus
- scheutje ketjap
- 1 limoen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tempeh in blokjes en laat even marineren in een mengsel van sojasaus en ketjap. Leg de tempeh op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de quinoa gaar en breng op smaak met peper en zout. Snijd alle groenten in stukjes zoals je dat zelf fijn vindt. Schep de quinoa in bowls en verdeel alle groenten in mooie porties. Haal de tempeh uit de oven en verdeel ook die over de bowls. Garneer met lente-ui en verse koriander en voeg wat limoensap en een dressing naar keuze toe. Eet smakelijk!
Op zoek naar nog meer inspiratie en simpele vegan recepten? Lees dan onze blog met de leukste vegan kookboeken.
Geef een reactie