Naast vegan eten, drinken en kleding, kun je ook vegan cosmetica gebruiken. In veel cosmetica wordt bij het productieproces helaas nog gebruik gemaakt van dierlijke stoffen. Gelukkig kun je ook kiezen voor vegan cosmetica. Wil jij graag vegan cosmetica kopen maar weet je niet hoe je deze herkent? Of lijkt het je leuk om kennis te maken met een aantal vegan cosmetica merken? Lees dan snel verder!

Veganistische cosmetica

Vegan cosmetica is cosmetica waarbij geen dierlijke producten zijn gebruikt. Dit betekent dat er geen dierlijke ingrediënten in het product zitten, het product niet is getest op dieren en er bij de distributie ook geen dieren zijn gebruikt. Sinds 13 maart 2013 is er een Europees verbod op dierproeven, maar dit betekent helaas niet alle Europese cosmetica merken ook diervriendelijk zijn. Het kan namelijk zo zijn dat het bedrijf ingrediënten importeert van een bedrijf dat wel gebruikt maakt van dierlijke stoffen of dierproeven. Wees hier dus alert op!

Vegan cosmetica kopen

Er zijn tegenwoordig allerlei plekken waar je veganistische cosmetica kunt kopen. Dit kan online bij webshops zoals Be Vegan, The Green Beauty Shop en Shop Like You Give A Damn. Daarnaast is het ook te koop bij natuurvoedingswinkels of biologische supermarkten zoals Lush, Holland & Barrett en Ekoplaza.

Leuke vegan cosmetica merken

Er zijn ontzettend veel leuke vegan cosmetica merken op de markt. Dit zijn onze favorieten!
Juuls: een fijn vegan merk waarbij de producten met veel zorg handmatig worden gemengd tot Juuls verzorgingsproducten.
– SMPL: geen parfum of chemische ingrediënten, de producten van SMPL zijn volledig plantaardig en natuurlijk.
– HEMA B.A.E.: de vegan beautylijn van de HEMA bevat 138 producten, is helemaal vegan en ook nog eens betaalbaar.
– Naïf: vegan verzorgingsproducten voor kinderen en volwassen, hypoallergeen en helemaal duurzaam.
– Lush: een voorloper op het gebied van cosmetica met verse en handgemaakte producten.

Zelf vegan cosmetica maken

Houd je van DIY en lijkt het je leuk om zelf verzorgingsproducten te maken? Dan kun je natuurlijk ook jouw eigen vegan cosmetica maken. Dit hoeft overigens helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. In dit artikel op de blog Food & Spots vind je bijvoorbeeld een makkelijk recept voor natuurlijke handcrème.
Wat is jouw favoriete vegan cosmetica merk?