Houd je van koken maar weet je niet zo goed hoe je lekker vegan kan koken? Of heb jij al een plantaardige levensstijl en ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder! In deze blog delen wij de leukste en beste vegan kookboeken met je. Van boeken met simpele recepten, themaboeken tot vegan toetjes.

Beste vegan kookboeken

Gewoon Vegan – Alexandra Penrhyn Lowe

Gewoon Vegan is een simpel en toegankelijk kookboek. Alexandra Penrhyn Lowe laat zien dat veganistisch koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. In het boek staan onder andere recepten met verstopte groente voor kinderen, maaltijden voor onderweg of een lekker bananenbrood. Gewoon Vegan is een fijn boek als je net begint met veganistisch eten of inspiratie nodig hebt voor je dagelijkse maaltijden.

Taart ende Koeck – Maartje Borst

Maartje Borst vertelt in het bakboek Taart ende Koeck hoe je vegan kunt bakken zonder in te leveren op smaak. Er staan originele bakrecepten in met simpele ingrediƫnten en snelle bereidingswijzen. In veel bakrecepten worden dierlijke producten zoals eieren, boter en melk gebruikt. Maartje laat zien dat die producten helemaal niet nodig zijn en eenvoudig kunnen worden vervangen.

Vegan East – Milou van der Will

In het kookboek Vegan East van Milou van der Will vind je tachtig oosterse vegan recepten. Denk bijvoorbeeld aan streetfood gerechten, maar ook basisrecepten en Aziatische toetjes. Maak bijvoorbeeld de vegan rendang, Koreaanse kimchi of wacht dacht je van vegan spekkoek?

Vegan Vibes – Lisa Steltenpool

In dit boek laat diƫtiste Lisa Steltenpool zien dat vegan eten helemaal niet moeilijk en vooral heel erg lekker is. Veganistisch eten heeft de toekomst en dit boek inspireert op een fijne manier. Naast veel verschillende vegan recepten laat Lisa je op een toegankelijke manier kennismaken met plantaardig eten. Ze geeft wetenschappelijk onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hoop inspiratie voor de vegan levensstijl.

Flavour – Yotam Ottolenghi

Wanneer je van koken houdt, weet je ongetwijfeld wie Yotam Ottolenghi is. In zijn nieuwste kookboek ligt de focus op groenten, vegan dus! Ottolenghi staat bekend om zijn verrassende combinaties en nieuwe smaken en weet als geen ander hoe je groenten lekker kunt maken.

Welk kookboek zou jij graag in je keuken hebben staan?