Op onze website vind je verschillende kleding en tassen die vegan zijn. Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in? We noemen een kledingstuk vegan wanneer er geen dierlijke materialen in zijn verwerkt. Er wordt bij het productieproces dus geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld wol, leer of zijde. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals linnen of biologisch katoen. In deze blog delen wij 5 fijne vegan kledingmerken met je!

Vegan kledingmerken

Goat Organic Apparel

Goat Organic Apparel is gestart door twee vrouwen die behoefte hadden aan een basic wit t-shirt dat duurzaam maar ook betaalbaar was. Ze konden die destijds niet vinden dus besloten ze het zelf te gaan produceren. Inmiddels verkopen ze naast t-shirts ook verschillende truien en broeken. Dit merk vindt het belangrijk dat duurzame kleding ook betaalbaar en goed beschikbaar is. Je betaalt voor een duurzaam geproduceerd shirt wat 100% natuurlijk is, dan ook maar €17,95.

Kings of Indigo

Bij Kings of Indigo kun je terecht voor duurzaam denim. Voor de productie hiervan maken ze zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede stoffen of duurzaam geproduceerd katoen of linnen en vermijden ze chemische stoffen. Het is een fijn merk voor wanneer je op zoek bent naar duurzame items die je vaak draagt, zoals een spijkerbroek.

Veganbags

Veganbags heeft het grootste assortiment vegan tassen in Nederland. Een fijne plek wanneer je op zoek bent naar een goede en mooie vegan tas. In de webshop vind je prachtige rugzakken, maar ook stijlvolle hand- en schoudertassen. De tassen zijn gekeurd door de dierenwelzijnsorganisatie PETA en 100% vegan.

MATT & NAT

Bij MATT & NAT vind je prachtige schoenen, tassen, jassen en accessoires van natuurlijke materialen. Zo wordt voor de tassen bijvoorbeeld gebruik gemaakt van vegan leer wat bestaat uit kurk, rubber, gerecycled nylon en plastic flessen. Het bedrijf bestaat al een tijdje en begon in 1995 met het produceren van kleding die rekening houdt met de dieren, mensen en het milieu.

Organic Basics

Bij Organic Basics denken ze in al hun stappen aan duurzaamheid. Zo kiezen ze bijvoorbeeld alleen voor materialen die niet belastend zijn voor het milieu en gaan ze alleen samenwerking aan met bedrijven die ook bewust omgaan met hun impact. In de webshop vind je allerlei fijne basics, van ondergoed tot jurkjes. Een goede optie voor veganistische kleding.

Veganistische kleding kopen

Wat is jouw favoriete vegan kledingmerk? Laat het ons weten!